Hükümler ve Koşullar

KONLAB Hükümler ve Koşullar

1. Başvuran (bundan sonra "Müşteri" olarak anılacaktır), ilgili hizmetler için KONLAB'a (bundan sonra "Şirket" olarak anılacaktır), gönüllü olarak başvurmaktadır.
2.1 Analiz Raporları ve/ veya Gözetim Sertifikaları ilgili belgeler ve varsa Müşteri tarafından sağlanan numune ve özel talimatlar doğrultusunda özenle hazırlanır. Raporlar ve/ veya Sertifikalar Şirket tarafından gözetimin yapıldığı yer ve zamanda kaydedilen gerçekleri yansıtacaktır. Aynı emtia için, Şirket tarafından veya diğer gözetim şirketleri tarafından farklı zaman, yer veya farklı gözetim yöntemleri, teknoloji veya araç kullanılarak yayımlanan farklı gözetim sonuçları, hiçbir şekilde Şirket aleyhine tazminat talebinde bulunmak için herhangi bir hukuki gerekçe veya sebep teşkil etmez.
2.2 Müşteri, Şirketten belirli analiz yöntemleri veya teknolojiyi kullanarak hizmetleri yerine getirmesini talep ettiği takdirde, Müşteri bu gereklilikleri özellikle Şirkete bildirecektir. Şirket, Müşteri tarafından özel olarak istenen analiz yöntemlerini veya teknolojiyi kullanarak herhangi bir analiz, gözetim ve/ veya inceleme gerçekleştirdikten sonra yayımladığı Analiz Raporları ve/ veya Gözetim Sertifikaları için, Müşteri diğer yöntem ve teknolojiler kullanılarak elde edilen farklı sonuçlara dayanarak Şirketten tazminat talebinde bulunamaz.
2.3.Analiz Raporlarının ve Gözetim Sertifikalarının Şirket tarafından yayımlanması, Müşteriyi ilgili sözleşmede taahhüt edilen herhangi bir hak, menfaat ve/ veya yükümlülükten muaf tutmaz. Şirket, herhangi bir karşıt taahhüde tabi veya bağlı değildir.
2.4 Müşteri tarafından temin edilen numunelerde, Şirketin yayımladığı Analiz Raporları ve/ veya Gözetim Sertifikaları numunelerin alındığı yığın hakkında herhangi bir sonuç ifade etmez. Aksi takdirde Müşteri, gerek görülüyorsa Şirketi önceden numune alımı organizasyonu yapılması için bilgilendirir.
2.5 Müşteri, Şirkete herhangi bir üçüncü taraf müdahalesine şahitlik talebinde bulunursa, Müşteri, Şirketin tek sorumluluğunun üçüncü tarafın müdahalesinde hazır bulunmak ve sonuçları iletmek veya müdahale sırasında gerçekleşen olayların süreçlerini onaylamak olduğunu kabul eder. Müşteri, kullanılan araçların ve ölçüm cihazlarının kalibrasyonundan veya doğruluğundan, uygulanan analiz yöntemlerinden veya üçüncü taraf personelin yetkinliğinden ve/ veya analiz sonuçlarından Şirketin sorumlu olmadığını kabul eder.
3.1 Şirket, yalnızca gerçeklerle ciddi şekilde uyuşmayan gözetim sonuçlarından yükümlüdür. Şirketin böyle bir durumdan doğan sorumluluğu, hiçbir koşulda verilen hizmet için ödenen ücretin veya komisyonun toplam yekûn tutarının on katını geçemez. Şirket, üçüncü tarafla yapılan sözleşmeden beklenen karlardaki kaybı da kapsayan dolaylı veya nihai kayıplardan, gelecekteki iş ve müşteri kaybından veya üretim kaybından ve kontrata uyulmamasından sorumlu değildir. Gözetim ücretlerinin veya komisyonlarının birkaç kısmi ödeme ile yapıldığı durumlarda; yalnızca ciddi hataları kapsayan gözetim kalemi ücreti (Şirkete ödenen veya ödenmesi beklenen ücret veya komisyonların tamamı değil) tazminatın temeli olarak hesaplanır.
3.2 Müşteri, Şirketin Analiz Raporları ve/ veya Gözetim Sertifikalarındaki ciddi hatalar nedeniyle Şirket ile imzalanan sözleşme tarihinden 12 ay içinde Şirket aleyhine tazminatta bulunmak zorundadır. Talep yöntemi, Şirkete doğrudan tazminat talebinde bulunma, mahkemede dava açma veya tahkim başvurusunda bulunmayı içerebilir. Şirket, öngörülen süre dışındaki taleplerin yükümlülüğünden muaf tutulur.
3.3 Şirket, gözetimi hizmetini, Analiz Raporlarının ve/ veya Gözetim Sertifikalarının yayımlanmasını aksi bir engel olamadığı sürece karşılıklı anlaşmaya varılan tarihte gerçekleştirir.
4.1 Şirketin, satış sözleşmeleri, akreditifler, konşimentolar, vb. üçüncü taraf belgeleri veya Müşteri ile üçüncü taraflar arasındaki sözleşmeye dayalı düzenlemeleri yansıtan belgeleri alması, yalnızca bilgi amaçlı olarak kabul edilir ve hizmetin kapsamını veya Şirket tarafından kabul edilen yükümlülükleri genişletmez veya sınırlandırmaz.
4.2 Müşteri, gerekli hizmetlerin gerçekleştirilebilmesi için zamanında yeterli bilgi, talimat ve belgelerin verilmesini sağlayacaktır. Şirket, Müşterinin gerekli bilgiyi sunmada geç kalmasının, analizde, gözetimde, incelemede gecikme veya Analiz Raporlarının ve Gözetim Sertifikalarının yayımlanmasında gecikme ile sonuçlanması halinde, herhangi bir sözleşmeyi ihlal etmiş sayılmayacak ve bu gecikmeler ile ilgili hiçbir yükümlülüğü kalmayacaktır.
4.3 Şirket, Müşteri tarafından temin edilen, doğru olmayan, eksik veya yanlış belgelerden ve/ veya bilgiden kaynaklanan hiçbir sonuçtan sorumlu değildir.
4.4 Şirketin hizmet geçerliliği için Müşteri, Şirket personelinin faks, e-posta veya yazışmaların vb. Müşteriden doğru alındığından ve karşılıklı iletildiğinden emin olmak için, geçerli ve doğru telefon/faks numaralarını, e-posta ve yer adresi bilgilerini Şirkete sağlayacaktır. Müşteri, bu iletişim bilgilerindeki herhangi bir değişiklik hakkında Şirkete bilgi verecektir. Aksi halde, Şirket bu nedenle gecikmiş gönderimlerden sorumlu değildir.
5.1 Tüm numuneler, aksi yazılı olarak kararlaştırılmadıkça, Analiz Raporları ve/veya Gözetim Sertifikaları düzenlendiği tarihten itibaren 90 gün boyunca Şirket tarafından muhafaza edilir. Şirket kendi takdir yetkisinde, 90 gün veya karşılıklı olarak anlaşılan her hangi bir süreden fazla tutulan numuneleri imha edebilir. Şirket, Müşterinin önceden talep etmesi ve Müşterinin iadeden doğan bütün masrafları karşılaması halinde numuneleri iade edebilir. Numuneler karar süresinden sonra 2 haftadan fazla depolanması, Müşteri tarafından ödenmesi gereken bir depolama ücretini doğurur.
5.2 Şirket yalnızca numunelerin tutulması için yer sağlamakta ve hasar, azalma veya numune kaybından sorumlu değildir.
5.3 Müşteri, numunelerin depolanma özelliklerini, yöntemlerini, süresini ve bilinen tehlikeleri şirkete açık bir şekilde bildirir. Zararlı veya tehlikeli numunelerin söz konusu olması durumunda, Şirket, Müşteriden depolama için ilgili bir yer sunmasını talep etme hakkına sahiptir.
5.4 Herhangi bir kanun yaptırımı, numuneleri mühürler, alıkoyar veya götürürse veya numunelerle ilgili başka bir yasal önlem alınırsa Şirket, numuneleri tutmaktan artık sorumlu olmayacaktır ve Müşteri herhangi bir tazminat talebinde bulunma hakkına sahip olmayacaktır.
6.1 Müşteri uygun zaman diliminde kabul edilen ücret miktarını ödeyecektir. İlgili madde süresinin belirsiz olması durumunda Müşteri, Ödeme Bildirimi ve/veya Fatura yayınladıktan sonra 30 gün içinde ücretleri ödeyecektir. Müşteri Ödeme Bildirimi ve/veya Fatura ile ilgili itirazlarını Ödeme Bildirimini ve/veya Faturayı aldıktan sonra 10 gün içinde Şirkete ödemenin bildirmelidir. Aksi takdirde, bildirilen tutar Müşteri tarafından kabul edilmiş sayılır. Ödemenin zamanında yapılamaması durumunda, ödeme tarihinden asıl ödemenin yapıldığı tarihe kadar geçen süre için günlük %0,1 oranında sözleşme ihlali cezası uygulanacaktır.
6.2 Müşteri, Şirketten kaynaklanan herhangi bir mali anlaşmazlık veya tazmin etme gecikmesi nedeniyle herhangi bir tutarın ödemesini durdurma veya erteleme hakkına sahip olmayacaktır.
6.3 Gözetim, inceleme, denetleme veya diğer hizmetler sırasında, Müşteri tarafından tasfiye, iş durdurma, iflas veya ödemenin askıya alınması durumunda Şirket, sorumluluk veya yükümlülük olmaksızın hizmet koşullarını askıya alma veya feshetme hakkına sahiptir. Şirket yukarıda bahsedilen durumlardan ötürü hizmetlerin tamamını veya bir kısmını yerine getiremiyorsa, Şirket sözleşme ihlalinden dolayı hiçbir sorumluluk almamakla birlikte, fiilen gerçekleştirilen hizmetlerin oranına eşit olan tüm ücret ve masrafların ödenmesi hakkına sahiptir.
6.4 Müşteri kendi sebeplerinin sonucundan kaynaklı askıya alınan hizmetler için, Şirketin fiilen yaptığı tüm harç ve masrafları ödeyecektir.
6.5 Şirket gerekli hizmetleri yerine getirirken ve bu süre boyunca ortaya çıkabilecek herhangi bir öngörülemeyen sorun ya da masraf durumunda Müşteriyi buna göre bilgilendirmeye çalışacaktır. Müşteri, bu durumda hizmeti askıya alma veya feshetme konusunda Şirkete yazılı olarak bildirimde bulunmadıkça, Şirket bu yükümlülüğü yerine getirmek için gerek duyulan ek süre ve masrafları karşılamak üzere ek ücret talep etme hakkına sahiptir.
7. Şirketle İşbirliği Anlaşması bulunan herhangi bir bağlı şirket, temsilcilik veya analiz, gözetim şirketi, hizmet sözleşmesinin tamamını veya bir kısmını Şirket adına gerçekleştirebilir.
8.1 Müşteri, gerekli hizmetlerin yerine getirilmesine yönelik tüm engelleri ortadan kaldırmak için gerekli tüm önlemleri alacaktır. Müşteri, hizmetlerin yürütülmesi sırasında geçerli olan çalışma yerlerinde ve koşullarda emniyet ve güvenlik için makul bir dikkat gösterilerek gerekli önlemlerin alınmasını sağlayacaktır. Bunu yapmakta başarısız olursa, Şirket ve personeli, sözü edilen yerlerde çalışmayı reddetme hakkına sahiptir. Müşteri, güvenlik önlemlerinin yetersizliği halinde Şirkete gelecek herhangi bir hasar ya da kayıp için tazminat ödemekle yükümlüdür.
8.2 Müşteri, fiilen veya potansiyel olarak riskli veya tehlikeli bilinen herhangi bir mal veya numune veya analiz/ gözetim ile ilgili olarak, örneğin radyasyon, toksik veya zararlı unsurlar veya materyaller, çevre kirliliği veya zehir bulunması veya riski dahil olmak üzere Şirkete yazılı olarak önceden bilgi verecektir. Müşteri, bu tür uyarıların yerine getirilmemesi nedeniyle personel yaralanması, Şirkete ait hasar veya mülk kaybı için tüm sorumluluğu üstlenecektir.
9.1 Hizmetler için yazılı bir başvuru formu veya müşteri iş emri sözleşmesi imzalandıktan sonra, iki taraf arasında bağlayıcı bir sözleşme haline gelir. İlgili tüm belgelerin içeriği karşılıklı yazılı onay alınmaksızın değiştirilemez, azaltılamaz veya içerikten feragat edilemez.
9.2 Müşterilerin hizmet başvuruları müşteri iş emri sözleşmesi, yasal kuruluş mührü veya temsilcilerinin imzası olmadığı takdirde geçersiz sayılacaktır.
9.3 Müşteri talep edilen hizmetler için verdiği içeriğin orijinalliğini ve doğruluğunu garanti eder ve verilen hatalı ve/ veya yanlış bilgilerden kaynaklanan yanlış gözetim sonuçları veya diğer kayıplar için tüm sorumluluğu üstlenir.
10. Müşteri, kendisi tarafından sağlanan numunelerin (Şirket laboratuvarında analiz edilmiş) herhangi bir üçüncü tarafın laboratuvarında analiz edilmesini talep ederse, Şirket, üçüncü tarafın sonuçlarından sorumlu olmayacaktır. Talep üzerine, Şirket yalnızca numunelerin kaynağını gösteren ve numunelerin üçüncü taraf laboratuvara gönderildiğine dair sertifika verebilir.
11. Şirket, ne bir sigortacı ne de kefildir ve bu yükümlülüğün tüm sorumluluğunu reddetmektedir. Kayıp veya hasarlara karşı garanti talep eden müşteriler uygun sigorta yaptırmalıdır.
12. Müşteri, herhangi bir koşulda Şirket raporlarının veya sertifikalarının içeriğini ve görünümünü değiştiremez, ayarlayamaz veya engelleyemez.
13. Şirket, Müşterinin Türkiye'deki veya yurtdışındaki ilgili mevzuata aykırı hareket etmesi, kısıtlı veya yasaklanmış malları kapsayan iş girişimi veya ithalat/ ihracat maksadı olması durumunda hiçbir sorumluluk kabul etmez.
14. Bu hükümler Türkiye Cumhuriyeti yasaları uyarınca yönetilecek ve değerlendirilecektir. İşbu belge ile bağlantılı olarak ortaya çıkan tüm uyuşmazlıklar, Müşteri ile Şirket arasındaki özel yargı hükümlerine göre çözülecektir.
15. Bu hükümler ve koşullar Türkçe, İngilizce ve Çince dillerinde hazırlanmıştır. Çeviride ve yorumlamada herhangi bir uyuşmazlık olması halinde, Türkçe versiyonu geçerli olacaktır. 

BF05-P704 (Rev.00)


Konlab Sertifikalandırma Kontrol Temsilcilik Gözetim Ltd. Şti.

"Güven sunuyoruz."

  • Adres

    Camişerif Mah. 5213 Sk.Emin İşh. No:1/3
    Akdeniz / MERSİN / TÜRKİYE
     info@konlab.com.tr
    +90 324 233 80 36

  • Hizmetlerimiz

    NUMUNE ALMA VE HAZIRLAMA
    MİKTAR TESPİT
    UYGUNLUK KONTROLÜ
    GENEL GÖZETİM HİZMETLERİ

  • Placeholder Image Placeholder Image